Sunday, February 25, 2018

Domaci njoki u umaku od gorgonzole

Nedavno je Damira Skansi na svom blogu Kuzina s pogledom objavila recept za ove divne njoke sa umakom od gorgonzola.

Njoke sam po njenom receptu pravila vec ranije klik ovdje za recept , ali ne u ovom umaku, I zaista su divni, prozracni I lagani kao pjenica.

I zaista se brzo I lako prave. Ako napravite vise nego vam treba za jedan obrok, mozete ih zalediti, I eto vam divnog rucka za deset minuta, jer doslovice toliko treba da se napravi ovaj divni umak.


 
Za umak:
 
2 dl vrhnja za kuhanje
 
50 - 100 gr gorgonzole
 
40 gr maslaca
 
50 gr parmezana 



Prvo sve sastojke za sos trebate staviti u posudu u kojoj cete dodavati njoke. Zagrijte sastojke na laganoj temperature da se fino otope I sjedine. Ja sam ih lagano mijesala s vremena na vrijeme.

Njoke kuhati u provreloj vodi tek dok isplivaju na povrsinu.  Kuhane njoke dodati u sos. Lagano ih izmjesati da se njoki fino obaviju sosom. Servirati odmah

  
 
U tek!
 
 
 

No comments:

Post a Comment