Wednesday, January 1, 2014

Dolmljene paprike iz tagare pecene u rerni

Ove male papricice su zaista divane. Posebno ako se peku u  rerni.



Potrebno:

2 pakovanja malih slatkih papricica u bojama
500 gr mljevenog mesa
150 gr rize
1 glavica luka
6 cehni bijelog luka
2 male mrkvice
2 paradajza
so, biber, ulje, vegeta
kasika sjeckanog persina

 
Ocistiti paprika.
Oprati rizu I dodati u meso. Dodati 2 kasike ulja, so, biber I vegetu. Izrendati mrkvu, 1 paradajz luk I 3 cehna bijelog luka. Sve dobro izmjesati.

Oguliti paradajz te ga preprziti na 2-3 kasike ulja. Dodati 3 cehna bijelog luka I kasiku sjeckanog persuna. Kuhati da dobijete fini sos. Preliti preko paprika, doliti vode da pokriju do pola paprika.

Porkiti folijom I peci u rerni na 220 nekih 1/2 sata. Otkriti I nastaviti pecenje jos 1/2 sata ili dok paprika ne budu pecene.

No comments:

Post a Comment